За седма поредна година в Бургас ще се проведе  в

...
За седма поредна година в Бургас ще се проведе  в
Коментари Харесай

Благотворителният плувен маратон от острова в Бургас ще носи името на Цонка Тодорова

За седма поредна година в Бургас ще се организира  в поддръжка на Сдружение „ Онкоболни и другари “ . От това лято той към този момент носи името на дългогодишния ръководител на сдружението Цонка Тодорова, която напусна този свят след дълга борба с заболяването .

Състезанието ще се организира на 16 юли , а събраните средства ще отидат в поддръжка дейностите за безвъзмездна психосоциална рехабилитация на онкоболни и техните близки, оповестиха от уредниците за Искра.бг .

Цонка Тодорова. Снимка: Фейсбук

Участниците в маратона ще би трябвало да изплуват към 1800 метра от остров „ Света Анастасия “ до плаж „ Чукалята “ в парк „ Росенец “. Най-бързите трима ще бъдат наградени със алегорични оценки, а уредниците припомнят, че всички участници ще бъдат оставени да завършат , без значение от тяхната скорост и време. Идеята е към самодейността да бъдат привлечени повече запалянковци , без значение дали са експерти или фенове в плуването.

Желаещите могат да вземат участие могат да го създадат след в уеб страницата на сдружението. Таксата за присъединяване е под формата на подаяние от 50 лв. , които би трябвало да бъдат преведени по банков път

Плакат на плувния маратон. Снимка: Искра.бг

Лице на маратона още веднъж ще бъде актрисата Йоана Буковска-Давидова , която ще даде неговия старт на 16 юли от 08:00 часа на Морска гара в Бургас , откъдето ще тръгне корабчето за острова . Точно час по-късно ще стартира и самото съревнование.

В миналогодишното издание на събитието са взели присъединяване към 70 души , като очакванията на уредниците са, че това достижение ще бъде задминато през това лято. В плуването могат да се включат всички , стига да са в задоволително добра физическа форма и да имат уменията да изплуват дистанцията от 1800 метра до брега. С тях ще се придвижват и лодки със спасители, които при потребност ще могат да окажат помощ на всеки

Йоана Буковска и Цонка Тодорова на събитието предходната година. Снимка: Сдружение „ Онкоболни и другари “ Бургас

Организаторите изрекоха специфични благодарности към шефа на остров „ Света Анастасия “ Павлин Димитров , защото без неговата помощ в организацията и логистиката на цялото събитие, то не би било допустимо. За него оказват помощ още доста доброволци, които с безплатен труд се включват в дейностите по неговото образуване, реклама и работа на място в деня на маратона.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР